Contra el teléfono móvil, contra el MWC

Dentro de pocos días comenzará de nuevo el Mobile WorldCongress, de nuevo se llenará la ciudad de congresistas, tecnólogos, vendedores, ejecutivos y sus lacayos dispuestos a hacer negocios i a correrse juergas por la ciudad. En estos momentos todos estos personajes están preparando las maletas dispuestos a seguir acumulando riquezas mediante la explotación de las persones y de la tierra.

A pesar de que el protagonista del Congreso sigue siendo el teléfono mobil, cada vez ocupan más lugar otras tecnologías móviles, como el geoposicionamiento, el internet de las cosas la fabricación.4… El negocio va más allá del teléfono de voz y abarca desde la comunicación a través de datos, imágenes y video, a los centros de explotación de los datos, la publicidad y nuevas formas de explotación capitalista (la “economía colaborativa”), por esto preferimos hablar de tecnologías móviles y no de teléfonos.

Queremos oponernos a las tecnologías móviles por diversos motivos:

1.-Las tecnologías móviles son nocivas para nuestras relaciones sociales, el móvil sustituye las afectos reales por simulacros.

2.- Las tecnologías móviles son nocivos para los trabajadores, para los trabajadores que los fabrican y los que los padecen como instrumentos de control (internet de las cosas, geoposicionamiento).

3.- Las tecnologías móviles destruyen la tierra, tanto mediante la estracción de las materias primas, como durante la fabricación., durante su funcionamiento, i en forma de residuos del final de su ciclo de vida.

4.- Las tecnologías móviles son nocivas para la salud.

5.- Las tecnologías móviles atacan al clima, para su funcionamiento necesitan grandes cantidades de energía.

6.- Las tecnologías móviles te exponen al espionaje del estado i las corporaciones.

… 7.-y muchas cosas más.

Nuestros padres y abuelos tenían las cosas muy claras, y en cuando podían quemaban archivos y registros (civiles, judiciales, de la propiedad…). Y nosotros?, con el aparato en el bolsillo que podremos quemar?

.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.

En breu començarà de nou el Mobile WorldCongress, de nou se’ns omplirà la ciutat amb els congressistes, tecnòlegs, venedors, lacais i executius (més o menys importats) disposats a fer negocis i a córrer farres per la ciutat. Ara que els executius estan preparant les maletes disposats a acumular riquesa mitjançant l’explotació de les persones i de la terra.

Malgrat que el protagonista del Congress continua essent el telèfon mòbil, cada cop més ha de compartir-lo amb la resta de tecnologies digitals mòbils, amb el geoposicionament, l’internet de les coses, la fabricació.4... El negoci va més enllà del telèfon de veu i abasta des de les comunicacions (dades, vídeo, imatges) i els centres de processament de dades, fins a les metodologies d’explotació de dades, la publicitat, noves formes d’explotació capitalista (encomia col·lavorativa) ... Parlem doncs de tecnologies mòbils.

En volem oposar a les tecnologies mòbils per diversos motius, per exemple:

1.-Les tecnologies mòbils son nocius per les nostres relacions socials, el mòbil substitueix els afectes reals per simulacres.

2.- Les tecnologies mòbils son nocius per als treballadors, per els treballadors que esl fabriquen i per els treballadors que els pateixen com instrument de control (internet de les coses, geoposicionament...).

3.- Les tecnologies mòbils son nocius per a la nostra salut.

4.- Les tecnologies mòbils destrueixen la terra, tant per l’extracció de la matèria primera, com per la contaminació de la fabricació o la dels residus del final de la seva vida.

5.- Les tecnologies mòbils ataquen el clima, la xarxa consumeix grans quantitats d’energia.

6.- Les tecnologies mòbils t’exposen a l’espionatge de l’estat i les corporacions.

... 7.-I moltes altres coses

Els nostres pares i avis, que sols portaven un DNI a la butxaca, tenien moltes coses clares, i en el moment que podien cremaven els registres civils i eclesiàstics. I nosaltres?, amb els nostres artefactes connectats que cremarem?.

PROGRAMA DE LES JORNADES DESCENTRALITZADES antiMWC.

Divendres 23/2 a les 19:30, a l’Ateneu Zitzània del Clot “noves formes d’explotació capitalista amb la tecnologia mòbil”, amb extreballadors de CABIFY, CNT-Taxi i treballadors de DELIVERO. C/Muntanya 96, cantonada Besalú, metros Camp de l’Arpa (L5) i Clot (L1 i L2).

Dissabte 24/2 a les 12:30, a la Àgora Juan Andrés: vermut, recital de poesia antitecnològica i acció de destrucció col·lectiva de telèfons mòbils. C/Aurora 13, cantonada Riereta, Rabal, Barcelona.

Dimarts 27/2 a les 19:30, a l’Ateneu Llibertari del Palomar “l’ambient laboral del capitalisme robotitzat i de la intel·ligència artificial” amb CNT-Metro, Negreverd i participant a concretar. C/Llenguadoc 25, metro Fabra i Puig (L1) i St. Andreu (L1).

Dimecres 28/2 a les 19:30, a l’Ateneu Llibertari de Gràcia “les tecnofronteres: les muralles d’Europa” amb ex-membres de TKDK. C/Alzina 5, metro Joànic (L4)

Dijous 1/3 a les 19:30, “l’impacte turístic dels congressos i de les TIC”. A l’Ateneu Cooperatiu la Base, C/ de les Hortes 10 (Poble Sec) metro Paral·lel (L3)

Divendres 2/2 a les 19:30, a l’Espai Sherwood, Travessera 154 (Gràcia) “smartphones i xarxes socials, un enfocament crític” per en Joan (de l’antic col·lectiu Hienes).

Enlaces relacionados / Fuente: 
www.negreverd.blogspot.com
Aviso Legal  |  Política de Privacidad  |  Contacto  |  Licencias de Programas  |  Ayuda  |  Soporte Económico  |  Nodo50.org