Continúa el crowdfunding para un Centro Social Libertario en Cuba. [4k de 11k]

Acabamos también de rebasar la cifra de 4000 euros!!! gracias a todxs!!!

¿Qué buscamos?

Dada la imposibilidad en Cuba de alquilar un local, la opción que proponemos es comprar un inmueble, casa o apartamento, para fundar nuestro Centro Social y Biblioteca Libertaria.

Además de ser sede permanente del Taller Libertario Alfredo López, para celebrar reuniones de trabajo y otras actividades, el local acogerá una Biblioteca Libertaria. Esta estará conformada con los materiales que durante años hemos acumulado producto de donaciones nacionales, internacionales, o compras personales. Se incluirá todo tipo de publicaciones físicas o digitales, tanto periódicas como únicas, discos compactos (CD-ROM) y DVD, filmaciones, audio, etc. Se privilegiarán aquellos referidos directa o indirectamente con el anarquismo, pero también estarán presentes otros tópicos relacionados con las luchas sociales a lo largo de la historia, desde cualquier perspectiva política o área de creación.

Por otro lado, en el espacio se desarrollarán acciones propias de un Centro Social:charlas, eventos, reuniones, comidas colectivas, presentaciones de textos, fiestas, videodebates, encuentros con visitantes extranjeros o nacionales de otras provincias, conciertos, lecturas, exposiciones, actividades productivas, entre otras.

¿Cuánto necesitamos?

Para la compra del local necesitamos en total 12 000 euros. No obstante, en nuestra reciente visita a Francia y España, gracias a la solidaridad de compas libertarios, logramos colectar algo más de 1000 euros. Es por eso que, para el presente crowdfunding, estamos solicitando contribuciones para llegar a los € 11 000 (once mil euros).

¿Por qué pedimos?

Porque no recibimos financiación de ningún Estado, institución oficial, u ONG. Tampoco deseamos recibirla, a fin de garantizar nuestra total independencia y no subordinación a agenda externa alguna. En ocasiones hemos recibimos donaciones de colectivos y personas afines a nuestros principios, de manera desinteresada e incondicional. Tampoco nuestras prácticas generan ganancia de ningún tipo, más bien lo contrario. Es sabido, además, que con el salario promedio de los cubanos (20 USD mensuales), es imposible cubrir el altísimo costo de una vivienda en Cuba, que ningún trabajador honrado, sin explotar el trabajo de otros, puede costear.

¿Quiénes recibirán el beneficio directo del trabajo del Centro Social y Biblioteca Libertaria?

Primeramente, la totalidad de quienes integramos el TLAL, y que trabajaremos sin ninguna remuneración en ese espacio, entre ellos, las personas que vivirán allí directamente, y cuidarán del local.

Fuera del TLAL, es la comunidad quien primero percibirá los beneficios, dado que pretendemos establecer vínculos con esta, y poner nuestro espacio a su disposición. No entendemos posible un proyecto de este tipo, desligado de su circunstancia más inmediata, y las personas que lo rodean.

También los proyectos vinculados al Observatorio Crítico Cubano, en los cuales nos mantenemos participando, tendrán un espacio seguro en esta sede, para consolidar aún más sus trabajos.

Por otra parte, estudiantes e investigadores cubanos e internacionales tendrán sobre todo en la Biblioteca una fuente única y valiosísima de información.

De más está decir que tanto los visitantes libertarios y anticapitalistas que arriben a la isla, como otras personas necesitadas de solidaridad, tendrán cabida en nuestro Centro.

¿Qué daremos a cambio a los contribuyentes?

No tenemos mucho material que dar a cambio, pero sí nuestra gratitud y buena vibra. Por supuesto, los y las donantes dispondrán de un espacio en nuestro localen Cuba y acceso a todos los servicios del centro.

Además, si lo permiten, incluiremos sus correos electrónicos en nuestra lista de distribución, de modo que puedan recibir el periódico libertario cubano ¡Tierra Nueva!

Para quienes deseen hacer públicos sus nombres, tendremos una lista de agradecimientos en nuestra web con aquellas personas que colaboraron en materializar este empeño. Haremos llegar a cada contribuyente un informe pormenorizado del uso que se dio a los fondos colectados.

Su colaboración es decisiva, si queremos promover el ideal anticapitalista y libertario en Cuba y el Caribe.

 

*********************************************************
CATALÀ
*********************************************************

Les Fronteres s’estan obrint després de molts anys, i els canvis a Cuba auguren noves possibilitats i perills per a la societat cubana. Es fa imprescindible, doncs, reforçar el treball dels qui des de Cuba defensem una mirada crítica, anticapitalista i antiautoritària al sistema-món, el mateix que cada dia s’expressa amb més claredat en la vida nacional.

Després de més d’una dècada d’activisme social i polític en el Observatorio Crítico Cubano i cinc anys de treball formant part del Taller Libertario Alfredo López (TLAL), hem pogut identificar que la dificultat principal per al nostre acompliment i l’ampliació del nostre impacte social, és la carència d’una seu fixa, que ens permeti construir comunitat i configurar la nostra identitat d’una manera més sòlida i duradora.

Qui som?

El TLAL és un col·lectiu específicament anarquista, que ha mantingut una activitat sistemàtica en els últims anys, radicalitzant les seves propostes i mantenint un ancoratge ferm en la societat cubana i les seves comunitats. Hem aconseguit en poc temps establir anualment les Jornadas Primavera Libertaria de La Habana, on busquem la confluència del pensament i l’acció anarquista o llibertària a l’illa. A més, publiquem un modest periòdic en versió impresa, ¡Tierra Nueva!, amb el que intentem no sense dificultats fer arribar la nostra mirada contestatària a la gent comuna, aquesta que és majoria i que no té accés a Internet a Cuba, així com també promoure l’ideal llibertari, anarcosindicalista, i naturista, present en la història del país abans del triomf insurreccional de 1959, i l’impacte del qual batega amagat en els intersticis de la Cuba d’avui.

Per altra banda, un dels principals objectius organitzatius en què ens hem embarcat ha estat la fundació el març d’aquest any, juntament amb altres companys i companyes de la regió, de la Federación Anarquista de Centroamérica y el Caribe , xarxa que conté una gran potencialitat d’expansió i desenvolupament.

Mantenir aquest ritme de projectes i accions requereix d’un espai físic on poder confluir, assajar en la pràctica mostres de solidaritat, cooperativisme, horitzontalitat, autoorganizació, i autonomia.

Què busquem?

Donada la impossibilitat a Cuba de llogar un local, l’opció que proposem és comprar un immoble, casa o apartament, per a fundar el nostre Centre Social i Biblioteca Llibertària.

A més de ser seu permanent del Taller Libertario Alfredo López, per celebrar reunions de treball i altres activitats, el local acollirà una Biblioteca Llibertària. Aquesta estarà conformada amb els materials que durant anys hem acumulat producte de donacions nacionals, internacionals, o compres personals. S’inclourà tot tipus de publicacions físiques o digitals, tant periòdiques com úniques, discs compactes (CD-ROM) i DVD, filmacions, àudio, etc. Es privilegiarà aquells referits directa o indirectament amb l’anarquisme, però també estaran presents altres tòpics relacionats amb les lluites socials al llarg de la història, des de qualsevol perspectiva política o àrea de creació.

Per altra banda, en l’espai es desenvoluparan accions pròpies d’un Centre Social: xerrades, esdeveniments, reunions, menjars col·lectius, presentacions de textos, festes, videodebats, trobades amb visitants estrangers/es o nacionals d’altres províncies, concerts, lectures, exposicions, activitats productives, entre altres.

Quant necessitem?

Per a la compra del local necessitem en total 12 000 euros. No obstant això, en la nostra visita recent a França i Espanya, gràcies a la solidaritat de companys i companyes llibertàries , aconseguim recol·lectar una mica més de 1000 euros. És per això que, per al present crowdfunding, estem sol·licitant contribucions per arribar als € 11 000 (onze mil euros).

Per què demanem?

Perquè no rebem finançament de cap Estat, institució oficial, o ONG. Tampoc desitgem rebre-la, a fi de garantir la nostra total independència i no subordinació a cap agenda externa. De vegades hem rebut donacions de col·lectius i persones afins als nostres principis, de manera desinteressada i incondicional. Tampoc les nostres pràctiques generen guany de cap tipus, més aviat el contrari. És sabut, a més, que amb el salari mitjà dels cubans (20 USD mensuals), és impossible cobrir l’altíssim cost d’un habitatge a Cuba, que cap treballador honrat, sense explotar el treball d’altres, pot pagar.

Qui rebran el benefici directe del treball del Centre Social i Biblioteca Llibertària?

Primerament, la totalitat qui integrem el TLAL, i que treballarem sense cap remuneració en aquest espai, entre ells, les persones que viuran allí directament, i cuidaran del local.

Fora del TLAL, és la comunitat qui primer percebrà els beneficis, atès que pretenem establir vincles amb aquesta, i posar el nostre espai a la seva disposició. No entenem possible un projecte d’aquest tipus, deslligat de la seva circumstància més immediata, i les persones que l’envolten.

També els projectes vinculats al Observatorio Crítico Cubano, en els quals seguim participant, tindran un espai segur en aquesta seu, per consolidar encara més els seus treballs.

D’altra banda, estudiants i investigadors/es cubans i internacionals tindran sobretot a la Biblioteca una font única i valuosíssima d’informació.

De més està dir que tant els i les visitants llibertàries i anticapitalistes que arribin a l’illa, com altres persones necessitades de solidaritat, tindran cabuda al nostre Centre.

Què donarem a canvi als i les contribuents?

No tenim molt material per donar a canvi, però sí la nostra gratitud i bona vibra. Per descomptat, els i les donants disposaran d’un espai en el nostre local a Cuba i accés a tots els serveis del centre.

A més, si ho permeten, inclourem els seus correus electrònics en la nostra llista de distribució, de manera que puguin rebre el periòdic llibertari cubà ¡Tierra Nueva!

Pels qui desitgin fer públics els seus noms, tindrem una llista d’agraïments a la nostra web amb aquelles persones que van col·laborar a materialitzar aquest projecte. Farem arribar a cada contribuent un informe detallat de l’ús que es va donar als fons recollits.

La vostra col·laboració és decisiva, si volem promoure l’ideal anticapitalista i llibertari a Cuba i el Carib.

Enlaces relacionados / Fuente: 
https://observatoriocriticocuba.org/2016/02/05/centro-social-libertario-en-cuba/
Aviso Legal  |  Política de Privacidad  |  Contacto  |  Licencias de Programas  |  Ayuda  |  Soporte Económico  |  Nodo50.org