[MATARÓ] IV Fira del Llibre anarquista del Maresme

Fecha: 
27/09/2019 - 18:00 to 29/09/2019 - 23:30
Ciudad: 
[Mataró]
Lugar: 
CNT Mataró, Parc de la Cerdanyola

DIVENDRES 27
Ubicació: CNT Mataró

18.00h [Taula rodona]
Habitatge i okupació
Una reflexió i confrontació col·lectiva enfocada sobre el tema de l’habitatge al Maresme. Des de les amenaces al desallotjament de les okupes, fins als desnonaments de cents de famílies. L’especulació immobiliària salvatge a una zona venuda al turisme, fa que la lluita s’intensifiqui cada vegada més.
PAHC Mataró, Xarxa d’Habitatge del Baix Maresme, Nabat i La Bruna Cso.

20.00h [Documental]
Tot inclòs. Danys i conseqüències del turisme a casa nostra.
En els darrers temps, la llegenda que diu que «vivim del turisme» ha començat a ser fortament qüestionada. La intenció del documental és trencar el discurs hegemònic i tractar aspectes que habitualment no surten als mitjans de comunicació. A través de testimonis de persones relacionades amb el món del turisme, l’acadèmia, l’ecologisme i altres anònimes que habiten a Mallorca.
A càrrec del col·lectiu Tot Inclòs.
+ info: http://totinclos.cat/

21.30h Sopar

22.15 [Recital]
Pelos y hogares, poemario trans*
“Me siento maldito conejo de Alicia. ¿De qué corres, a dónde vas? ¿Qué sería del mundo sin la escritura que brota del cuerpo en transición? ¿Podríamos imaginar un mundo?”. Aquest és el poemari amb el que Bruno ens convida a fer de les lletres pell. I de la pell, acció. Entre metàfores, històries viscudes, així com infinites imaginacions l’autor inicia un cicle d’escriptura trans*figurada que disloca normativitats literàries i estètiques plasmades en paper.
A càrrec de Bruno Cimiano

DISSABTE 28
Ubicació: Parc de la Cerdanyola

12.00h [Presentació]
Contra el leviatán y contra su historia
El Leviatan representa l’Estat en el seu sentit més profund i ampli; no només la institució administrativa d’una societat, sinó la construcció de la societat mateixa, la seva maquinària, la seva espiritualitat morta, el seu militarisme, les seves relacions alienades i patriarcals, el seu menyspreu per la natura i les seves tecnologies de poder.
Un llibre de Fredy Perlman, presentat per Editorial Segadores i coeditat amb Descontrol
+ info: http://segadores.alscarrers.org/contra-el-leviatan/

14.00h Dinar

15.00h [Presentació]
Salvador Puig Antich, 45 anys després
A través d’un recull de cartes, fotos, textos polítics i d’altres materials inèdits, un nou llibre col·lectiu recupera aspectes pràcticament desconeguts del pensament del jove militant del Moviment Ibèric d’Alliberament (MIL), executat el 2 de març de 1974 a la Model.
A càrrec de Ricard de Vargas Golarons, editat per Descontrol.

17.00h [Presentació]
Tras las huellas de una vida generosa.
Aurelio Fernández Sánchez y los Solidarios
La història de vida d’un dels Solidaris, explicada des del cor per part de qui ha recollit l’herència i l’experiència de tots aquests lluitadors que van poder viure la revolució espanyola i que van lluitar per crear un món nou.
A càrrec de Manuel Aisa Pàmpols, autor, editat per El Lokal.
+ info: https://ellokal.org/tras-las-huellas-de-una-vida-generosa-aurelio-fernandez-sanchez-y-los-solidarios/

19.00h [Presentació]
Triologia de l’exili
Formada per les novel·les La torre de la serra, La casa de la selva i La noia del pantà. Un projecte literari mitjançant el qual aquest activista s’explica a si mateix a través dels exilis i els refugis viscuts per moltes persones durant el segle XX, especialment a Catalunya.
A càrrec de Joni D, autor, editat per Tigre de Paper.

20.30h Sopar

21.00h [Concert]
Taska
Rosas Negras
No somos tu rollo (rap combatiu)
PD Wake up jamaica (ska rocksteady)

 

DIUMENGE 29

12.00h [Xerrada]
Ciència ficció com a eina de transformació social
Estàs convidada al viatge intergalàctic a la utopia. Viatjarem en la nau espacial K. Le Guin, amb una tripulació repleta d’autores feministes. Creuarem un cinturó d’asteroides d’obres distòpiques, i analitzarem la seva mineralització, per veure els efectes que tenen en el cosmos. Coneixerem extraterrestres que viuen de forma totalment sostenible amb el medi que els envolta, per agafar forces i esperança en el nostre planeta.
A càrrec de Tinoko

14.00h Dinar

15.30h [Presentació]
Poesia al carrer
José Icària
+info: http://joseicaria.blogspot.com/

17.00h [Xerrada]
Les Stolpersteine, “pedres que fan ensopegar” contra l’horror nazi
L’artista alemany Gunter Demnig va crear aquests petits monuments en forma de llamborda o pedres de la memòria per a les persones que van patir l’holocaust nazi. A Mataró volem que els nostres veïns assassinats o humiliats pels nazis tinguin aquest reconeixement per recordar-los sempre i així no oblidar aquesta part de la història. Avui ja n’hi ha més de 70.000 a tot el món.
Gemma Soriano Martínez

17.30h [Xerrada]
Mujeres libres, la revolució dins la revolució
L’organització Mujeres Libres, nascuda a i part de la Confederació Nacional del Treball, va ser una agrupació femenina sorgida al si del moviment llibertari durant l’any 1936, i tenia el propòsit d’unir a les dones de classe obrera per lluitar per la seva emancipació. Els seus plantejaments i consecucions encara no han tornat a ésser assolits.
A càrrec de Sònia Turon

19.00h [Taula rodona]
Acollir per conviure. Què passa amb els “MENA” al Maresme?
Els darrers mesos ens ha sacsejat l’arribada de nois menors migrants no acompanyats tutelats. Unes persones que han estat identificades socialment amb una etiqueta i molts prejudicis. Ells ho han viscut amb molta angoixa i rabia. Les que hem decidit estar al seu costat també hem hagut d’enfrontar al racisme i al bloqueig/inacció institucional. Volem un espai per parlar-ne més enllà de les tertúlies televisives.
Participen un noi tutelat, persones de la mentoria a Canet, la Coordinadora per l’Acollida a Calella i una treballadora social en actiu.

21.00h Sopar

21.30h [Concert]
King Sla
rap en àrab d’un jove tutelat
Provocación al incendio
https://provocacionalincendio.bandcamp.com/
La Clika Pika
https://laclikapika.bandcamp.com/

Enlaces relacionados / Fuente: 
https://firadelllibreanarquistamaresme.wordpress.com/about/
https://www.facebook.com/events/1667399823390929/
Aviso Legal  |  Política de Privacidad  |  Contacto  |  Licencias de Programas  |  Ayuda  |  Soporte Económico  |  Nodo50.org