Què volen aquesta gent que truquen de matinada?

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra han detingut onze persones, en el marc del cas Pandora, relacionades amb la seva pertinença a una organització criminal amb finalitat terrorista de caire anarquista violent.
Comunicat dels Mossos d”Esquadra, 16/12/14

El passat dimarts 16 de desembre, vàrem veure com els carrers del nostre barri es convertien en un altre focus on les forces de repressió de l'Estat duien a terme la seva darrera operació, anomenada “Pandora”. Cap a les cinc del matí, assaltaven dos cases a la Vila i una a la Salut, la Kasa de la Muntanya, símbol històric de resistència contra el règim des que va ser okupada, l'any 1989. Com a resultat: pallisses, humiliacions, registres i detencions. Tot plegat, orquestrat per l'Audiència Nacional, hereva del Tribunal de Orden Público franquista. El motiu és tan estrambòtic com l'operació mateixa: desarticular una suposada organització anarquista. Però:

Quí n'havia sentit ha parlar?
On són les víctimes?
Quí ha generat el terror?

Cauen els autors de diversos atacs anarquistes amb explosius
El Periódico de Catalunya, 17/12/14

No ens sorprèn que, un cop més, els mitjans de comunicació repeteixin acríticament la versió policial, i intentin titllar-nos de terroristes. A dia d'avui, ja ha quedat palès que la premsa treballa per les elits polítiques i econòmiques globals (bancs i grans empreses transnacionals), i que, a través d'ella, es transmeten els discursos dissenyats per mantenir l'ordre vigent, que pretén dividir-nos i criminalitzar-nos.

Tenim clar que els terroristes són aquells que ens assalten de matinada, i que la violència l'exerceixen els que ens desnonen, ens acomiaden o ens condemnen a un futur on les lleis del mercat tenen més valor que les nostres vides. És aquí on hem de buscar el context que ha portat a que les nostres companyes restin segrestades, doncs és evident que els fets succeïts són reflex d'una societat que cerca els beneficis d'uns quants a costa del patiment de la resta.

Aquests no són uns fets aïllats. Marquen la tònica repressiva cap a la dissidència política, a la qual ja comencem a estar acostumades. Només ens cal recordar les càrregues policials contra les manifestacions i les detencions arbitràries que hi fan, les companyes i companys empresonats a les diverses vagues, els intents d'acabar amb centres socials com Can Vies (així com el Banc Expropiat i el Casal Popular Tres Lliris, que estan en perill inminent de ser desallotjats) o l'atac al dret de protesta que suposa la Llei Mordassa.

En definitiva, queda clar que ens volen mostrar la resposta que rebrà qui s'aparti del camí i planti cara. Sabem que aquest és el motiu pel qual els poderosos es mostren tant neguitosos, ja que l'experiència dels últims episodis de lluita viscuts en els nostres barris, viles i ciutats, demostra que cada dia som més les que mirem cap endavant. Juntes, construïm un món on els seus tentacles quedin enrere. Hi ha quelcom que ells no saben, i és que la repressió, més que tallar-nos les ales, ens dona més motius per continuar, per fer-nos fortes, tal i com vam demostrar dimarts, amb els milers de persones manifestant-nos al barri Davant la por, ens oposem amb l'esperança.

Per tot això, fem una crida a la mobilització activa. Juntes ho podem tot, el futur és nostre!

SOLIDARITAT REPRESALIADES, LLIBERTAT EMPRESONADES
#JoTambéSocAnarquista

Dissabte 20 de novembre a les 11h. a la Plaça de la Vila
Columna #GràciaNoCalla contra la Llei Mordassa.

Aviso Legal  |  Política de Privacidad  |  Contacto  |  Licencias de Programas  |  Ayuda  |  Soporte Económico  |  Nodo50.org