Neix "Arran", l'organització de joves de l'Esquerra Independ

Anarquismo e Independentismo vs. Nacionalismo. ¿Cómo afronta el Anarquismo la existencia de "naciones" y "movimientos de liberación nacional"?
Responder
bo
Mensajes: 5379
Registrado: 20 Oct 2005, 10:44

Neix "Arran", l'organització de joves de l'Esquerra Independ

Mensaje por bo » 03 Jul 2012, 16:59

Finalitza així el procés de confluència de les organitzacions Maulets i CAJEI - L'assemblea constituent de la nova organització es va fer aquest cap de setmana a Capellades i hi van participar 400 joves dels Països Catalans

Les organitzacions independentistes Maulets i CAJEI han anunciat que conflueixen en una nova organització que durà per nom Arran.

La nova organització neix amb l'objectiu d'aglutinar el jovent en la lluita per la independència del país, per la construcció d'una societat socialista justa, igualitària i feminista.

Durant aquests dies es donaran a conèixer les propostes concretes per aquest any, i la seva forma d'organitzar-se a nivell territorial, així com els detalls de l'aplec del Rebrot, que se celebrarà a mitjans d'aquest mes a Berga i que enguany, les dues organitzacions ja l'havien plantejat conjuntament.

Culmina així, un procés de confluència entre Maulets, CAJEI i i agents externs que es va iniciar l'any 2008.
http://www.llibertat.cat/2012/07/neix-a ... ista-18484

Les ha costado unirse, ¿Alguien sabe algo más?.
Hay muchos problemas y pocas soluciones.
Muchas críticas, lo sé, y pocas son constructivas.
Kery James - Déséquilibre

Almogaver
Mensajes: 209
Registrado: 20 Jul 2008, 16:00

Re: Neix "Arran", l'organització de joves de l'Esquerra Inde

Mensaje por Almogaver » 03 Jul 2012, 23:25

Arran será la organización juvenil más grande de los Països Catalans, con más militantes, más presencia en la calle. Espero que den toda la caña que les toca dar.

El Jovent unit per una Terra Lliure.
Independència i Socialisme.
SOLO QUEREMOS GRUÑIR!!!!

Avatar de Usuario
Jove Obrer
Mensajes: 3519
Registrado: 10 Nov 2007, 16:47
Ubicación: Área Metropolitana de Barcelona

Re: Neix "Arran", l'organització de joves de l'Esquerra Inde

Mensaje por Jove Obrer » 04 Jul 2012, 19:52

Una buena noticia para el avance de la izquierda revolucionaria en Catalunya.

La Esquerra Independentista esta haciendo un trabajo social y politico tremendo, con disciplina y estrategia, con proyecto a largo plazo, currando a nivel de hormiguita haciando municipalismo y dando muestras de organización e inteligencia en las jornadas de lucha.

Más pronto que tarde engrasaran el aparato sindical con entrada de cuadros de otras tradiciones sindicales que encontraran en el proyecto de la EI y de la Unitat Popular un espacio donde llevar a cabo sus aspiraciones dentro de un movimiento más amplio que las paredes del sindicato, y entonces van a ser imparables.

Van a ser el referente de la izquierda rupturista en Catalunya y el bloque popular que compita con la socialdemocrcia y los neoliberales.

Al fin y al cabo todos los estudios sociologicos nos dicen que la mayoría de la población catalana, incluida sus clases populares, se sienten de izquierdas y catalanistas.

Endavant y mucha suerte, y enhorabuena.
“Si lo real es móvil, que nuestro pensamiento sea también móvil y que sea el pensamiento de ese movimiento. Si lo real es contradictorio, que nuestro pensamiento sea pensamiento consciente de la contradicción.”

Avatar de Usuario
_nobody_
Mensajes: 10668
Registrado: 12 May 2002, 13:28

Re: Neix "Arran", l'organització de joves de l'Esquerra Inde

Mensaje por _nobody_ » 11 Jul 2012, 07:57

http://www.kaosenlared.net/component/k2 ... ients.html

El portaveu d'Arran, la nova entitat juvenil de l'esquerra independentista, assegura que "l'agitació és un puntal de l'independentisme juvenil combatiu català"
Les entitats juvenils de l'esquerra independentista Maulets i CAJEI van fusionar-se, diumenge passat, en una nova organització, Arran, que assegura que té presència a 36 comarques d'arreu dels Països Catalans i més de 600 militants. Marc Garcés n'és el portaveu.

- Com us organitzeu?

- Som assemblees de base que ens organitzem horitzontalment. I d'aquí ve el nom: Arran vol ser una organització de base, propera als joves de les ciutats i d'arreu del país, que respongui a totes les problemàtiques que afecten el jovent. A nivell nacional, sí que tenim una estructura organitzativa i decidim els temes nacionals a través d'òrgans de coordinació, però no tenim cap secretariat, ni junta, ni direcció.

- El vostre referent dfh és la CUP?

- No. Ens reivindiquem com l'organització juvenil de l'esquerra independentista. El nostre moviment treballa per sectorials, és a dir, hi ha diferents organitzacions que treballen en cadascun dels àmbits. La CUP és el nostre referent municipal; la COS, el nostre referent sindical; el SEPC, l'estudiantil...

- Si la CUP és el vostre referent municipalista, no teniu referent polític nacional?

- No n'hi ha. La CUP, no l'entenem com una organització política nacional, sinó que és una candidatura d'unitat popular que es presenta a les eleccions municipals. Només és el referent electoral municipal.

- Quina relació manteniu amb Endavant i l'MDT?

- Encara no l'hem definida. Les assemblees d'Arran treballaran conjuntament amb les organitzacions de l'esquerra independentista de cada municipi i mai renegaran de treballar amb cap organització de l'esquerra independentista.

- Us heu donat a conèixer mitjançant tot un seguit de pintades a parets, locals de partits i contenidors. És una via vàlida, en ple segle XXI?

- Apostem per l'acció directa i la lluita al carrer. L'agitació és un puntal de l'independentisme juvenil combatiu català, i entenem que és una bona forma de lluita. Som un moviment que molesta, perquè diem les veritats que no es volen escoltar, i molesta que vulguem mobilitzar el jovent, perquè som prou forts com per plantar cara. Amb la lluita al carrer, assegurem una propaganda més duradora. D'altra banda, també apostem per la combativitat que ens ha caracteritzat, perquè davant de tota la violència estructural que ens estan aplicant -desnonant famílies, 50% d'atur juvenil, retallades en drets públics...- nosaltres hi plantarem cara de la forma que considerem més adequada en cada moment, i mantindrem sempre la lluita al carrer. Com a joves, ens ha de caracteritzar això.

- Per "lluita al carrer", hem d'entendre cremar contenidors?

- Apostem per plantar cara a totes les agressions esmentades. Davant la reforma laboral, l'atur, les retallades, la precarietat..., entenem la mostra d'autodefensa que són les accions d'aquest tipus. Amb la situació actual, entenem que la gent utilitzi aquestes formes de lluita, i en cap cas les rebutgem. Cal defensar-se dels atacs dels governs català, valencià, balear i estatal.

- Cremant contenidors, se solucionen aquests problemes?

- Cadascú planta cara amb els mitjans que creu adients, i si algú en una vaga general creu que, per aturar l'activitat econòmica, aquest és el mitjà per fer-ho, en cap cas ho rebutjarem.

- Tradicionalment, l'independentisme juvenil ha estat fort a comarques, però li ha costat penetrar a Barcelona. Com preteneu créixer a la capital del país?

- Estem creixent, i ho fem a tot el país, també a Barcelona. Als barris, la gent ens veu amb més bons ulls, ens veuen amb il·lusió i amb ganes de treballar pel canvi social i pel canvi nacional. Els moviments anticapitalistes, forts a Barcelona, cada cop més estan girant cap a l'independentisme, i això és gràcies a la feina de l'esquerra independentista. Hem batallat en aquestes plataformes perquè vegin que aquests dos problemes tenen la mateixa arrel, i cada cop van sent més receptius al nostre discurs.

- Quina relació mantindreu amb el moviment 15-M barceloní, força recelós a la qüestió nacional?

- Ara mateix, el 15-M depèn molt de cada barri, on hi ha gent diferent. El col·lectiu ha evolucionat. Nosaltres apostem per treballar amb els moviments socials i les plataformes anticapitalistes, aportant-hi la nostra visió sobre el canvi social i nacional. Aportarem el nostre granet de sorra en tots aquests espais unitaris.

- Per tant, no portareu el lideratge d'aquestes lluites a Barcelona?

- Ni tampoc el volem portar. Es tracta de treballar-hi conjuntament i, mica en mica, veure cap on evoluciona.

- Arran es presenta com l'organització juvenil més important dels Països Catalans. És evident que, en municipis petits i mitjans, pot liderar la mobilització del jovent i les entitats, però de què li serveix, si a Barcelona no és capaç de fer-ho?

- Som el referent juvenil perquè som capaços, als nostres pobles i ciutats, d'aglutinar forces per tirar endavant accions i campanyes. Som una organització amb prou força com per cridar el moviment juvenil de cada municipi a coordinar-se. I, a Barcelona, Arran serà capaç de posar campanyes en l'agenda política d'altres organitzacions. Hi funcionem per barris, amb nou assemblees, una a cada barri. Cadascuna apostarà per treballar amb les diferents entitats del seu entorn, i esdevenirà referent a cada barri.
...vive como piensas o acabarás pensando lo que vives...

parco
Mensajes: 243
Registrado: 04 Ene 2011, 21:37

Re: Neix "Arran", l'organització de joves de l'Esquerra Inde

Mensaje por parco » 11 Jul 2012, 08:57

Buenos días.

Creo que esta gente lo está haciendo bien. Aunque ideológicamente no coincida, creo que están haciendo los deberes y trabajando en la línea correcta. Están ocupando el espacio que en su momento debió ocupar el anarquismo social.

Tienen programa político, estrategias a corto-medio-largo plazo. Un proyecto global. Una visión de conjunto con el resto de organizaciones. Están creciendo y aglutinando. Allá donde están parecen demostrar trabajo serio, continuidad, estabilidad. Demostrando ser un referente.

Que hayan tardado cuatro años en concluir el proceso de unificación, a mí me transmite que no lo han hecho a lo loco. Y se han tomado su tiempo. Consolidando cada paso que daban. No se suelen ver en otros espectros políticos procesos de este tipo, al contrario, la tendencia hasta ahora era meta-fragmentaria.

Sin prejuicios podríamos aprender mucho de lo que están haciendo por otras lindes.

Saludos.

Oc
Mensajes: 2307
Registrado: 07 Oct 2004, 08:32
Ubicación: Barcelona - Catalunya
Contactar:

Re: Neix "Arran", l'organització de joves de l'Esquerra Inde

Mensaje por Oc » 17 Jul 2012, 17:47

http://www.llibertat.cat/2012/07/l-aple ... rran-18621

L'aplec del Rebrot veu néixer la nova organització juvenil Arran
L'organització va presentar-se dissabte passat al teatre de Berga, ple de gom a gom, sota el lema “Hem nascut per vèncer”

Gairebé un miler de persones va omplir dissabte passat el teatre de Berga per assistir a la presentació de la nova organització juvenil de l'Esquerra Independentista, Arran. L'acte [fotos | vídeo] es va emmarcar dins el programa de l'onzena edició de l'aplec jove del [urlhttp://www.rebrot.cat/]Rebrot[/url] que es va celebrar durant el cap de setmana a la ciutat.

Arran és l'organització que neix de la confluència de les organitzacions juvenils Maulets i la Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista (CAJEI) amb l'objectiu “d'organitzar i mobilitzar tot el jovent independentista i revolucionari en una sola organització de joves de l'Esquerra Independentista, amb la convicció d'esdevenir una eina aglutinadora útil pel jovent d'arreu dels Països Catalans en la lluita per l'alliberament nacional, social i de gènere del nostre poble”. Actualment, l'organització és present a 36 comarques i compta amb més de 600 militants.

L'acte polític va començar al voltant de les 6 de la tarda amb el teatre completament ple i sota una pancarta on s'hi podia llegir “Hem nascut per vèncer!”. Els assistents, per primera vegada, van poder contemplar el nou logotip d'Arran, amb el nom acompanyat d'una estelada dibuixada a mà alçada. “L'objectiu és simular un traç de pinzell, donant-li així un toc dinàmic i juvenil”, ha explicat l'organització.

Tot seguit es va projectar un vídeo elaborat per la pròpia organització sobre els 25 anys de lluita juvenil de l'Esquerra Independentista, fent un repàs històric a les diferents mobilitzacions, campanyes i accions dutes a terme per les organitzacions juvenils de l’Esquerra Independentista que han permès arribar fins a la construcció del nou projecte juvenil Arran. La nova organització, hereva directa de Maulets i la CAJEI, va mostrar-se orgullosa del bagatge acumulat d’un quart de segle de lluita juvenil i va assegurar "ser conscients d’encerts i errors per fer d’aquest un projecte sòlid i guanyador”.

Les organitzacions de l'Esquerra Independentista - el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), la Coordinadora Obrera Sindical (COS), la Candidatura d'Unitat Popular (CUP), el Moviment de Defensa per la Terra (MDT), Endavant-OSAN i Alerta Solidària - van mostrar, a través dels diversos parlaments polítics, el seu suport públic a Arran i van encoratjar el jovent en la seva tasca mobilitzadora. Per la seva banda, els portaveus d'Arran també van explicar que la nova organització vol ser “herència dels Maulets valencians de 1707”, amb l'objectiu que esdevingui una eina arrelada i propera als joves del territori, “una organització forta i capaç d'esdevenir l'alternativa juvenil”.

L'acte també va comptar amb la participació musical del grup del Pendès Eina, que va interpretar “Canviarem la història”, i el grup berguedà Brams, que va optar per la cançó “Sempre més”, recordant l'important paper que va tenir el jovent per tirar endavant després de les detencions i tortures que van patir els independentistes l'any 1992.

El Rebrot més multitudinari dels últims anys

Centenars de joves d'arreu dels Països Catalans van assistir durant el cap de setmana a l'onzena edició de l'Aplec del Rebrot celebrat a la ciutat de Berga. Aquest any Arran ha aconseguit atraure el major nombre d'assistents dels darrers anys. L'organització s'ha mostrat molt satisfeta de l'èxit aconseguit aquest cap de setmana “tant per la qualitat de l'acte com per l'afluència que s'esperava”.

Durant aquest tercer cap de setmana de juliol, el Rebrot ha organitzat desenes d'actes de temàtiques ben diferents. Durant el dia es van dur a terme diverses xerrades, mostra de cultura popular, fira d'entitats, cercavila i d'altres activitats de caire popular. Els vespres, al recinte de concerts, el divendres va comptar amb la presència dels grups musicals Cesk Freixas, Ebri Knight i Aspencat, juntament amb els finalistes del concurs Esclat. El dissabte, va actuar Terratombats, Eina, Brams, Dr. Ring Ring i per acabar la nit, el PD Yeti i Sherpa.

El diumenge, com és habitual, es va celebrar l'Aplec del Pi de les Tres Branques que va comptar amb un acte polític organitzat per l'Esquerra Independentista davant del Pi jove, on van intervenir un membre de la nova organització Arran a la comarca de la Garrotxa, el regidor de la CUP a Argentona i un membre de la Coordinadora Obrera Sindical (COS). Les diferents organitzacions van manifestar la importància d'aquest naixement, sobretot en un context de retallades i repressió com l'actual. Després del dinar va tenir lloc l'actuació musical dels berguedans Panxocontents.

La Marxa per la Independència de l'ANC arriba al Pi de les Tres Branques

Un aple del Pi molt multitudinari gràcies a la mobilització de l'Assemblea Nacional Catalana, que també s'hi va implicar amb la participació dels Gegants d'Espinalbet, els Trabucaires de Castellar del Riu i els Castellers de Berga, acompanyats per la Cobla Pirineu.

Els actes però van començar poc després de les 10 del matí amb la marxa independentista de l'ANC des de la Font Negra fins al Pi Vell. Vianants i cotxes guarnits amb estelades van participar a una marxa que va acabar al Pi vell on es va homenatjar el poeta Jacint Verdaguer amb la lectura de “Lo Pi de les Tres Branques” i una posterior ofrena floral. L'acte polític al Pi Vell organitzat per l'ANC es va encetar amb la intervenció d'un membre d'Endavant OSAN a les Illes, que va denunciar la política lingüística genocida que practica el govern del PP a les Illes.

També va parlar la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, que va protagonitzar una aplaudida arenga on va demanar la implicació de tothom per tal de poder assolir la independència. Finalment, també va prendre la paraula l'historiador Jaume Fàbrega, que va recordar quines són les arrels dels Països Catalans.

Imagen
Última edición por Oc el 17 Jul 2012, 17:51, editado 2 veces en total.
________________________________________
http://www.anarkismo.net
http://www.embat.info

Oc
Mensajes: 2307
Registrado: 07 Oct 2004, 08:32
Ubicación: Barcelona - Catalunya
Contactar:

Re: Neix "Arran", l'organització de joves de l'Esquerra Inde

Mensaje por Oc » 17 Jul 2012, 17:48

________________________________________
http://www.anarkismo.net
http://www.embat.info

artanga
Mensajes: 121
Registrado: 16 Oct 2005, 15:21

Re: Neix "Arran", l'organització de joves de l'Esquerra Inde

Mensaje por artanga » 26 Jul 2012, 14:43

Viendo estas cosas, solo se me ocurre pensar: ¿Y nosotros cuando?

Avatar de Usuario
Lebion
Mensajes: 4471
Registrado: 13 May 2006, 02:27

Re: Neix "Arran", l'organització de joves de l'Esquerra Inde

Mensaje por Lebion » 26 Jul 2012, 15:17

algo juvenil o estudiantil, o algo organizado más allá del sindicato?
Tierra y Libertad
Todo por hacer
CS La Brecha
La Iconoclasta


Puede que lo que hacemos no traiga siempre la felicidad, pero si no hacemos nada, no habrá felicidad.

artanga
Mensajes: 121
Registrado: 16 Oct 2005, 15:21

Re: Neix "Arran", l'organització de joves de l'Esquerra Inde

Mensaje por artanga » 26 Jul 2012, 15:31

Creo que algo organizado mas alla del sindicato, algo que ilusione (por lo menos) a parte del movimiento libertario en que se pueden conseguir cosas, en tener una organización fuerte que pueda ser capaz de incidir... no se, puede parecer muy iluso eso de nacimos para ganar, pero joder, me crea una envidia sana, mas viendo como estamos, por aquí, divididos en miles de organizaciones, colectivos, coordinadoras...

Salud!

Avatar de Usuario
Lebion
Mensajes: 4471
Registrado: 13 May 2006, 02:27

Re: Neix "Arran", l'organització de joves de l'Esquerra Inde

Mensaje por Lebion » 26 Jul 2012, 16:24

Estas en algun grupo o colectivo? si no es asi crea uno y trabaja en esa direccion. hacia una organizacion anarquista fuerte, con objetivos y que este en la calle impulsando la organizacion del propio pueblo trabajador

es decir. no hay que esperar a que otros la hagan, contruyamola nosotros desde nuestra accion local
Tierra y Libertad
Todo por hacer
CS La Brecha
La Iconoclasta


Puede que lo que hacemos no traiga siempre la felicidad, pero si no hacemos nada, no habrá felicidad.

Avatar de Usuario
Francisco
Mensajes: 2119
Registrado: 09 Oct 2008, 12:41
Ubicación: Sureste ibérico

Re: Neix "Arran", l'organització de joves de l'Esquerra Inde

Mensaje por Francisco » 27 Jul 2012, 09:39

artanga escribió:Creo que algo organizado mas alla del sindicato, algo que ilusione (por lo menos) a parte del movimiento libertario en que se pueden conseguir cosas, en tener una organización fuerte que pueda ser capaz de incidir... no se, puede parecer muy iluso eso de nacimos para ganar, pero joder, me crea una envidia sana, mas viendo como estamos, por aquí, divididos en miles de organizaciones, colectivos, coordinadoras...

Salud!
Será por cosas, más allá del sindicato tienes a las coordinadoras anarquistas del sureste o noroeste, también tienes la coordinadora de Euskal Herria, está la Federación de Anarquistas de Gran Canarias, también tienes a la FIJL con grupos en asturias, cataluña, alicante, murcia, madrid, salamanca, sevilla, granada, ... y esta la FAI con grupos por madrid, bilbao, valencia, ...
Así que por iniciativas que no sea.
Sed como lobos ... Fuertes en solitario y solidarios en manada.

CNT-AIT Regional de Murcia
Federación Ibérica de Juventudes Libertarias (F.I.J.L.)

parco
Mensajes: 243
Registrado: 04 Ene 2011, 21:37

Re: Neix "Arran", l'organització de joves de l'Esquerra Inde

Mensaje por parco » 27 Jul 2012, 10:38

Buenos días.

No veo comparable formalmente a Arran con otras organizaciones que se han comentado.

Estoy con artanga en que hace falta algo así que deje atrás bastantes lastres y actitudes. Posiblemente no seas la única persona que piense así, y en estos momentos se estén creando los lazos que lleven a que aparezca alguna cosa así. Pero seguro que esto llevará algún tiempo. Como estamos "muy abajo", este proceso será más largo de lo que muchas desearíamos. Pero mejor ir poco a poco recuperando una cultura y ganando unas actitudes que lleven a un proyecto estructurado, que ilusione, y que incida políticamente; que hacer las cosas por impulso e improvisadamente.

Saludos.

Avatar de Usuario
munyint la gata
Mensajes: 749
Registrado: 02 Oct 2008, 19:19
Ubicación: Al saló de te i pastissets

Re: Neix "Arran", l'organització de joves de l'Esquerra Inde

Mensaje por munyint la gata » 24 Ago 2012, 00:08

Tampoco os flipeis con los de Arran. Entre todos no pasan de 600 en estos momentos y que conste que lo se de primera mano, pues tengo amigos en eso y me dicen que no passan de 600, con lo que supongo que seran poco mas de 400... si es queeeeeee...
Otra cosa no quiere decir que hagan mal trabajo, pues ganas y empeño le ponen al asunto, pero los de la EI estan muy fragmentados. Asta en Barcelona los propios de Arran no se tragan, los de Gracia por un lado y los de Sants por otro...

ValleKas Libertario
Mensajes: 251
Registrado: 12 Feb 2009, 14:06
Ubicación: ValleKas barrio de Castilla

Re: Neix "Arran", l'organització de joves de l'Esquerra Inde

Mensaje por ValleKas Libertario » 06 Sep 2012, 19:58

Mucha suerte a la gente de Arran.

Y al último comentario solo opinarle que no creo que se deba medir ni esto ni la fuerza o presencia o capacidad de una organización según su número de militantes. Seguro que hay colectivos pequeños que se comen más sus barrios, pueblos o ciudades, que colectivos más numerosos.

A mi lo que me ilusiona de esta presentación es la potencialidad política. Desde Castilla ¡MUCHA SUERTE ARRAN!

Responder