Diada 2012. Bloc Negre

Anarquismo e Independentismo vs. Nacionalismo. ¿Cómo afronta el Anarquismo la existencia de "naciones" y "movimientos de liberación nacional"?
Responder
Avatar de Usuario
confuso
Mensajes: 705
Registrado: 07 Nov 2006, 17:31
Ubicación: Iruñerria/Pamplona

Diada 2012. Bloc Negre

Mensaje por confuso » 11 Sep 2012, 13:39

Imagen

Ni capitalisme ni estats, autogestió i solidaritat!

Un cop més veiem com el poble català pateix l’opressió i l’explotació de l’estat i les seves elits dominants. Ens volen fer creure que l’opressió que patim per part dels estats no té res a veure amb l’explotació diària i constant de la burgesia catalana. Doncs sabem que no és així, que la burgesia, sigui d’on sigui, sempre mira pel seu interès, intentant aprofundir en l’explotació de les classes més desfavorides. Per un costat, veiem com el govern espanyol, més a la dreta que mai, ataca directament i descarada al poble, imposant les polítiques d’ajustos econòmics dictades pel poder neoliberal de la Unió Europea. A més, en un gir ultracatòlic, veiem com tornem als anys del dictador amb polítiques com les que neguen la capacitat de decisió de les dones sobre el seu propi cos. Tampoc oblidem els atacs que està patint la nostra
llengua arreu dels territoris de parla catalana. La llengua és un símbol del nostre poble i de la nostra cultura i cap atac a ella pot ser menystingut. La imposició del castellà i el francès a través de les seves lleis, mitjans de comunicació i la pressió econòmica, no només és un atac contra nosaltres sinó que és l’intent dels estats de legitimar la seva opressió, fent-nos creure que existeix una unitat nacional fictícia per tal de sustentar l’estat i la estructura de control que representa.

Però a casa no es queden gens enrere. Buscant el benefici econòmic a qualsevol preu, inclús posant el territori en venda per fer macroprojectes urbanístics que suposen la destrucció de la Terra. Desprès de més de dos anys de retallades sembla que això no té fre. La sanitat i l’educació cada cop més precàries i en vies de convertir-se en béns de luxe. La repressió ha agafat unes dimensions que feia anys que no es veia. El departament d’interior planifica una dinàmica de por i alarma social per justificar la imposició d’un sistema policial, on la presencia de les forces repressives és desmesurada. Es reprimeix a la dissidència amb agressions, multes, presó i restringint les llibertats més elementals. És evident que el Govern no vol que el poble es rebel·li contra el seu intent de sotmetre’ns a la misèria i per aconseguir-ho utilitzarà tot el que té al seu abast.

Per això quan aquells que ens fan la vida cada cop més difícil parlen d’independència, sabem que no parlen del mateix que nosaltres. Rebutgem qualsevol tipus d’unitat amb la burgesia i la patronal, doncs entenem que la independència d’una nació no és possible mentre es mantinguin les relacions de dependència i explotació entre aquells que tenen el poder i aquells que el pateixen. Mentre no ens alliberem de la dictadura del mercat que ens ofega no serem ni lliures ni independents. Entenem la independència com l’alliberament total de les persones, trencant amb les cadenes que imposa el sistema capitalista, i on les relacions es basin en la igualtat, la justícia i la solidaritat. Rebutgem aquell “sobiranisme” que proposa la creació de nous estats, i que a més s'oblida de la resta dels Països Catalans.

La independència ha de ser total i real. Volem viure lliures de l’opressió de qualsevol tipus d’estat. Volem viure alliberats del capitalisme i de les relacions de poder que aquest ens imposa. No volem una nació de polítics i empresaris integrada en les estructures de poder del capitalisme internacional. Volem una Terra lliure, on puguem autogestionar l’economia, amb la solidaritat entre les persones com a motor de la convivència entre els pobles i on cap autoritat faci a ningú estar per sobre de ningú.

Mort a l’estat i visca la Terra!

Bloc Negre 11 de setembre de 2012

Mataró Pl. Miquel Biada a les 13h
Barcelona Pl. Urquinaona a les 17h
-Muéstreme su pasaporte
-Mire, no lo tengo aquí
-Muéstreme sus credenciales
-Sin credenciales nací

Fermín Valencia


Avatar de Usuario
confuso
Mensajes: 705
Registrado: 07 Nov 2006, 17:31
Ubicación: Iruñerria/Pamplona

Re: Diada 2012. Bloc Negre

Mensaje por confuso » 11 Sep 2012, 13:41

11 de setembre, i després què?

En els últims anys, és un fet que cada vegada hi han més adhesions a l'independentisme. Bona mostra d'això són l'augment de les manifestacions per reclamar un estat propi, les consultes per la independència, la creació de l'Assemblea Nacional de Catalunya, tot i que aquest creixement independentista no es tradueixi en escons al parlament (tot i l'augment de la CUP als municipis), qui governa a Catalunya és CiU un partit nacionalista de dretes. (o més ben dit, una coalició de conveniència entre la dreta cristiana nacionalista d'Unió i el centre dreta nacionalista de CDC).
Aquest creixement independentista es pot explicar per diversos factors:

-Econòmic: Considero que és el factor principal que ha fet que augmentés tant l'independentisme, fins i tot entre sectors de la població castellanoparlants. La sensació que Catalunya rep molt menys del que aporta -espoli fiscal- a calat entre gran part de la població. En aquest hi han els sectors de la dreta empresarial que s'han apuntat al carro independentista, i que creuen que un estat propi defensaria millor els seus interessos, però també els que al igual que reclamen la independència també reclamen un estat amb més justícia social.

-Cultural i lingüístic: La creença que el fet de tenir un estat propi, serviria per garantir la supervivència de la llengua i cultura catalana, que per segons quines persones està en constant perill pel centralisme del govern espanyol i els governs populars de les illes o el País Valencià. Aquí doncs entraria també la reclamació per part de cert sectors de l'independentisme, especialment l'esquerra independentista, de la "reunificació" dels Països Catalans -territoris de parla catalana- en un estat propi.

Els llibertaris, no pensem que cap estat ens pugui donar la llibertat, ni un estat capitalista integrat en la UE i la OTAN, ni tampoc un estat socialista, que no deixaria de tenir els seus governants amb els seus privilegis, el seu exèrcit, la seva policia,etc. La única independència, és que el poble treballador agafi els mitjans de producció i prengui ell mateix les decisions sobre les seves vides, sense cap tipus d'intermediaris i organitzant-se de baix a dalt, en una lliure federació de pobles, sense fronteres que els separin i els enfrontin, on es respectin les diferents cultures i llengües, sense utilitzar-les per fins polítics i patriotes.
Perquè agradi o no, el poble català quan va ser més independent va ser el juliol de 1936 quan els treballadors i treballadores van prendre el control de la producció, i no amb les desfilades para-feixistes d'Estat Català a Monjuïch.

Que una llengua es mantingui viva depèn de la seva població i no tant de les lleis d'un govern, per això penso que els llibertaris hem de fer de la llengua catalana una llengua ben viva, sense menystenir la llengua castellana, com així ho fan els companys i companyes de la Biblioteca Social d'Olot de la CNT, la CNT de Fraga o el col·lectiu Negres Tempestes (tot i que en aquests últims no estic d'acord en l'etiqueta "anarcoindependentista", ja que l'internacionalisme anarquisme sempre ha defensat els diferents pobles i cultures).

Segurament que si algun dia hi hagués un referèndum vinculant a favor de la independència votaria que si:

-S'acabaria el victimisme del "Espanya ens roba" hi podríem centrar els esforços en els lladres més propers ("La Caixa", Millets, corrupció política,etc)

-Penso que molta gent es sentiria desenganyada al veure que amb la independència, la Suïssa que els hi havien promès no existeix, i igualment continuarien amb els salaris de misèria, l'atur, la hipoteca,etc. I per tant podríem deixar de perdre esforços en la lluita independentista o les discussions eternes entre el nacionalisme caní espanyol i el nacionalisme català, per atacar d'una vegada els problemes que afecten el nostre dia a dia.

-No estaríem cada dos per tres en festes majors, concerts, a la universitat,etc escoltant crits d'in-inde-independènciiia, cartells, pintades,etc. els joves catalans podríem dedicar-nos a altres lluites, ja que per fi "seríem lliures" i feliços.

-Seria agradable veure el facherio espanyolista del PPSOE, mitjans de comunicació com Intereconomia, ABC, La Razón, El Mundo,etc, traient espuma per la boca després de la declaració d'independència.

Personalment no aniré a cap manifestació de l'11 de setembre -potser alguns em diran anarcoespanyol,sectari, botifler, aliat dels espanyols-colons,etc, però més igual- perquè no em sento representat per cap d'elles, amb l'única que coincideixo amb els seus plantejaments és amb la del Bloc Negre, però a la pràctica veig que aquesta no servirà per trencar els plantejaments estatistes de la immensa majoria de manifestants, ni crec que tingui cap repercussió. Per això, més enllà de l'11 de setembre prefereixo utilitzar la meva llengua i intentar estendre la lluita contra les retallades socials i laborals; el dia 14 mateix, aquest sindicat realitzarà una sèrie d'accions contra la banca arreu de l'estat.

Anarquisme és llibertat!

Arnau
Secretaria d'Organització SOV Sabadell
-Muéstreme su pasaporte
-Mire, no lo tengo aquí
-Muéstreme sus credenciales
-Sin credenciales nací

Fermín Valencia


Avatar de Usuario
confuso
Mensajes: 705
Registrado: 07 Nov 2006, 17:31
Ubicación: Iruñerria/Pamplona

Re: Diada 2012. Bloc Negre

Mensaje por confuso » 11 Sep 2012, 13:44

l'11 de setembre i la crisi

Aquest 11 de setembre, de nou, la gent “de seny” de Catalunya tornarà a surtir al carrer com ha fet en altres ocasions per aprovar l’Estatut, la reforma del mateix o per demanar no se sap què: l’autonomia, la independencia o per culpabilitzar a la resta de les espanyes dels seus problemes. La mobil•lització dels partits (no tots), els sindicats (no tots) i alcaldes i personatges de tot tipus amb la col•laboració dels mitjans de desinformació fa setmanes que estan fent propaganda en aquest sentit. Algún partit que es fa dir nacionalista inclús intenta convèncer al president Mas per a que assisteixi a la mateixa i aquest, hipòcritament, diu que no hi assistirà pero si tot el seu govern.

No entenem com és possible que els catalans, “de seny” repetim, puguin assistir a una marxa, ells diuen pacifica i contundent (?), amb personatges del govern, la política i el sindicalisme que son els que primer van començar les retallades en sanitat i educació, anticipant-se a les decisions de l’actual govern espanyol en el copagament de medicaments. Tampoc entenem com la gent “de seny” de Catalunya pot acceptar en aquesta marxa a sindicats que han estat i son còmplices i responsables, desde fa quasi 35 anys, de les modificacions i pactes aplicats per empresaris i polítics que rebaixen les garanties dels treballadors en temes laborals, firmen milers de regulacions d’ocupació i que per tot això cobren de l’Estat (dels nostres impostos) mil•lions d’euros l’any.

Què esperen aquests catalans “de seny” dels que ens han estat mentint , estafant-nos i robant-nos durant tants anys?

Que esperen aquests catalans “de seny” dels responsables de la situació actual, dels que sempre ens han estat mentint amb promeses falses? Dels que es reparteixen mil•lions dels nostres impostos posant-se sous mil•lionaris sense preocupar-se de les persones que no poden menjar o son expulsats dels seus habitatges consentint, a la vegada, que milers d’aquests estiguin desocupats?. Que esperen d’aquestes tribus de mafiosos? Nosaltres, la CNT, entenem que si realment encara queden persones “de seny” aquests vividors, estafadors i lladres haurien de ser expulsats de qualsevol tipus de mobil•lització social i qualifificats com el que són: mafiosos; doncs ja han estat temps suficient estafant i robant i és l’hora ja de reaccionar enfront de tant abus de poder i saqueig a la població.

Nota: ültimament hem vist un cartell d’un grup polític català que qualifica a Artur Mas, pel seu comportament des de que ha assumit el poder a Catalunya, de CRIMINAL. Segurament tinguin raó. No és un criminal directe però si que se’l pot responsabil•litzar, amb les disposicions que aplica, de la misèria i de moltes morts (suïcidis) que succeixen últimament. Els governs són conscients d’això i enfront les possibles i desitjables mobil•litzacions que succeixen, s’han blindat contractant sicaris que els protegeixen. Els edificis que més han proliferat a Catalunya son les noves comissaries de Mossos d’Esquadra i, a part dels sous que polítics i banquers s’assignen, la proliferació d’aquestes sales de tortura també han contribuït a aquesta situació que amb tota la barra del món anomenen crisis.


Federació Local CNT Martorell
Av/ Pau Claris núm. 20 Entresol
(93) 774 01 51
cntmartorell (at) gmail.com
http://www.nodo50.org/cnt catalunya
-Muéstreme su pasaporte
-Mire, no lo tengo aquí
-Muéstreme sus credenciales
-Sin credenciales nací

Fermín Valencia


Responder