Berekenen zorgtoeslag

De Ateneo Virtual
Saltar a: navegación, buscar

Veel mensen hebben last gehad van de economische tegenslagen van de afgelopen jaren. Wellicht is dit ook bij u het geval. De overheid is allerlei financiële voordelen aan het afschaffen wat ook nog eens veel huishoudens raakt. Desondanks kunt u gelukkig nog altijd gebruik maken van zorgtoeslag wanneer u aan de voorwaarden voldoet.

Het idee achter zorgtoeslag is dat mensen voor wie de zorgkosten eigenlijk te hoog zijn ook de zorgkosten kunnen blijven betalen. Overigens is het onzeker hoe lang zorgtoeslag blijft bestaan. Sommigen beweren dat zorgtoeslag er onder andere voor zorgt dat de kosten voor de zorgverzekering hoog worden gehouden.

Verder is het goed om dit filmpje met informatie over zorgtoeslag eens te bekijken. Het is geen slecht plan om de zorgtoeslag direct aan te vragen. Het zou zonde zijn wanneer u iets waar u recht op heeft niet aanvraagt.

Zorgtoeslag wordt iedere maand uitbetaald. Voor zorgtoeslag moet u aan een aantal voorwaarden voldoen. Een voorwaarde is een minimale leeftijd van 18 jaar. Verder is het belangrijk dat u de Nederlandse nationaliteit of een geldige verblijfsvergunning heeft. Zijn uw inkomen of uw vermogen te hoog, dan krijgt u geen zorgtoeslag. Ieder jaar wordt opnieuw de bovengrens van inkomen en vermogen voor zorgtoeslag bepaald.

Herramientas personales
Espacios de nombres
Variantes
Acciones
Navegación
Herramientas